عرضه و پخش بینالمللی فیلم
عرضه و پخش بینالمللی فیلم
دوره حضوری و آنلاین برای فیلمسازان و علاقهمندان به پخش فیلم با پوریا موسوی
در این دوره چه میگذرد؟
در این دوره تمرکز بر تعریف اصول اولیه مواجهه با مرحله ی پخش و عرضه ی بین المللی فیلم با نگاه اختصاصی به فیلم کوتاه است. ارائه دانش ابتدایی برای فیلمسازان نسبت به این مرحله از تولید فیلم و تعامل سازنده تر با پخش کنندگان بین المللی فیلم در نیمه ی ابتدایی دوره در دستور کار قرار گرفته است و در نیمه دوم دوره بر عرضه بین المللی فیلم توسط خود فیلمسازان یا مالکین فیلم تمرکز شده است. همچنین در جلسات پایانی دوره در قالب جلسات انتقال تجربه و پرسش و پاسخ، از عوامل بین المللی عرضه و پخش جهانی فیلم و پروگرمر یکی از جشنواره های معتبر جهانی برای شرکت در جلسات دعوت خواهد شد.
جلسه اول: یکی از مهمترین ضعف های فیلمسازان در مرحله ی پخش بین المللی فیلم عدم آگاهی ایشان به تعریف تجاری فیلم و حقوق مرتبط با آن می باشد. در این راستا با معرفی انواع حقوق مرتبط با اثر و حق مالکیت آنها، به معرفی عوامل موثر بر عرضه ی بین المللی فیلم درک خواهیم پرداخت. همچنین پیرامون نحوه ی تعامل با عوامل این مرحله توضیح داده خواهد شد و چگونگی تاثیر آن ها در روند پخش بین المللی فیلم شرح داده می شود.
پخش بین المللی فیلم چیست؟
- فیلم به مثابه کالای نرم فرهنگی
- حقوق فیلم و مالکیت مادی و معنوی
- انواع مجموعه های دخیل در پخش بین المللی فیلم
- پخش کنندگان بین المللی فیلم
- عاملین عرضه ی جشنواره ای فیلم
- استراتژیست های پخش بین المللی
- روابط عمومی
- پرینت ترافیک
جلسه دوم: نگاه عمومی در میان فیلمسازان نسبت به پخش بین المللی فیلم شکل گرفته از تجربه عرضه فیلم های بلند در بازارهای جهانی می باشد. در این جلسه به ظرفیت های متفاوت فیلم های بلند و کوتاه در این حوزه و اثر آن در تعاملات میان عامل عرضه و پخش بین المللی، کارگردان و تهیه کننده خواهیم پرداخت.
- پخش بین المللی در فیلم کوتاه و فیلم بلند
- ظرفیت های پخش فیلم کوتاه و پخش کنندگان فیلم کوتاه و تفاوت های آن با فیلم بلند
- اهمیت تهیه کنندگان و ایجاد ظرفیت برای فیلم کوتاه
- ابعاد حقوقی: قرارداد و نظارت
- تنظیم رابطه ی میان پخش کنندگان فیلم کوتاه و مالکین فیلم
- ساز و کار اقتصادی پخش کنندگان و نحوه ی تنظیم قرارداد
جلسه سوم: یکی از مهمترین عوامل موثر در عرضه و پخش بین المللی فیلم، شناسایی و جایگاه بندی مخاطبین فیلم و طراحی نحوه تعامل با آنان است. در این حوزه محتواهای مرتبط با فیلم، اثر قابل توجهی در افزایش تعامل موثر ایجاد می کنند. در این جلسه مشخصا به بررسی نحوه ی جایگاه بندی مخاطبین و طراحی استراتژی تعامل با آنان و فراهم سازی محتوای مورد نیاز توضیحات لازم ارائه خواهد شد.
- محتوای مورد نیاز برای پخش بین المللی
- چه مواردی پیش از دیدن فیلم و پس از آن اهمیت دارد؟
- نقش فیلمساز در عرضه ی فیلم کوتاه
- مخاطب کیست؟
- مخاطب فیلم را چه کسانی تشکیل می دهند؟
- برنامه ریزی برای برقراری کنش با دسته های مختلف مخاطبین و چگونگی طراحی محتوا در عرضه و پخش بین المللی فیلم
جلسه ی چهارم: بزرگترین تهدید پیش روی فیلمسازان در این مرحله در تعامل با عاملین عرضه ی جشنواره ای و عرضهی مستقیم فیلم توسط فیلمسازان به جشنواره ها، تشخیص جشنواره های معتبر و اهمیت دسته بندی جشنواره ها می باشد.
در این جلسه به عوامل موثر در اعتبار یک جشنواره، برنامه ریزی برای حضور در بازارهای فیلم و جشنواره های بین المللی و مقدمات طراحی استراتژی پخش جشنواره ای خواهیم پرداخت.
- جشنواره های بین المللی فیلم چیست؟
- جشنواره های بین المللی و ارزش های افزوده ی آنها برای فیلم و فیلمساز
- حضور فیلمسازان در جشنواره های بین المللی فیلم و نحوه ی برنامه ریزی حضور
- تشخیص جشنواره های بین المللی فیلم از رویدادهای مرتبط با نمایش فیلم
- طبقه بندی جشنواره های معتبر و اثر آن در شکل دادن به استراتژی عرضه ی جشنواره ای
- ساختار برگزاری جشنواره و نحوه ی مراوده با آن
جلسه پنجم: برای فیلمسازانی که خود تصمیم به پخش بین المللی فیلم می گیرند، توجه به برخی چالش ها و امکانات و ظرفیت های این مسیر لازم به توجه است. زمان بندی مکاتبه با جشنواره ها، بازارهای بین المللی، خریداران و عوامل حرفه ای صنعت سینما و نحوه ی به کارگیری ابزار های موجود در این حوزه می تواند کمک بسزایی به صرفه جویی در منابع فیلمسازانی کند که دست به این کار می زنند. در این جلسه با اشاره به این سرفصل ها به مزایا و معایب این مسیر پرداخته و رویکرد های جایگزین موجود برای موثر ر کردن روند پخش بین المللی فیلم توسط فیلمسازان ارائه می گردد.
- پخش فیلم خود
- برای پخش فیلم خود به چه امکاناتی نیاز دارید؟
- آیا پخش فیلم توسط فیلمسازان اثر بخش تر است؟
- طراحی تقویم و نقشه راه برای پخش فیلم
- کدام دسته از مخاطبین تاثیر بیشتری در موفقیت فیلم دارند؟
- امکانات پخش فیلم به روش موثر و استراتژی های جایگزین
جلسه ششم: با توجه به اهمیت شبکه سازی فردی فیلمساز در روند عرضه و پخش بین المللی فیلم، فارغ از چگونگی طی شدن این روند، این جلسه تماما به این سرفصل اختصاص خواهد یافت. استفاده از ابزارها و شبکه ها اختصاصی عوامل سینمایی و ارتباط موثر میان فیلمسازان با عاملین حرفه ای سینما در حوزه ی بین المللی و همچنین نحوه ی تعامل با آنها در زمان های خارج از چرخه ی پخش بین المللی فیلم می تواند در ساخت Career حرفه ای فیلمساز اثر بسزایی داشته باشد.
- شبکه فردی فیلمساز
- زمان بندی پخش بین المللی فیلم
- ساخت Career فیلمسازی بر پخش بین المللی فیلم
- فیلمساز در زمانی که فیلمی برای عرضه ندارد
- چه زمانی به پخش بین اللملی فیلم بعدی خود فکر کنیم؟
بیوگرافی مدرس دوره:
پوریا موسوی، پخش کننده بین المللی و تهیه کننده فیلم، از سال 2017 تا کنون با مدیریت شرکت The GlobeCSF عهده دار مسئولیت پخش 17 فیلم کوتاه و بلند و تهیه کننده فیلم های کوتاه "آبان" و "کدام خانه، کدام دوست"، تولید مشترک ایران و فرانسه، بوده است. فیلم های مجموعه او سابقه حضور در بیش از 25 جشنواره مورد تایید آکادمی اسکار و کسب جایزه بهترین فیلم هیات داوران دانشجویی جشنواره کلرمون-فران فرانسه را در کارنامه خود دارد. از شاخص ترین حضورهای جشنواره ای این مجموعه می توان به دوبار حضور در بخش رقابت ملی جشنواره کلرمون-فران و بخش رقابتی جشنواره شب های سیاه تالین، جشنواره پالم اسپرینگز، جشنواره BFI Flare و جشنواره اوبرهاوزن پرداخت.
شروع دوره : اردیبهشت ۱۴۰۳
شنبهها : ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰ (۶ جلسه)
شهریه دوره با تخفیف ویژه فقط تا ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ : ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
شهریه دوره در سال ۱۴۰۳ : ۲ میلیون تومان
برای ثبت نام به شمارهی ماجرا در تلگرام پیام دهید : ۰۹۰۲۷۳۰۴۹۳۶